August 27, 2020 - 3 minuters lästid

Vi är nördar. Vi älskar kod.

Det är så självklart för oss. En del av vårt DNA. Så har vi snackat sen bolagets start. Men vad betyder det att vi är nördar? Och att vi älskar kod?

Vi har jobbat med vårt kommunikativa budskap och även tagit hjälp av kommunikationsbyrån tillika våra vänner på Outhouse Graviz & Kusinerna för att sätta storyn som förklarar för alla andra det som är så självklart för oss. Storyn som förklarar vad det är som är unikt med oss och som särskiljer oss. Och nu sitter den. Här är vår story, den långa versionen.  

Ibland önskar vi att vår kod märktes lite mer.

Men sanningen är att riktigt bra programmering inte gör så mycket väsen av sig. Det är lite som med domaren i fotboll. En bra domare tänker man inte på så mycket. Han eller hon får spelet att flyta på utan avbrott, så du kan fokusera på upplevelsen. En dålig domare blir snabbt huvudpersonen. Till allas frustration.

Så är det med kod också.
Gillar du inte sportmetaforer? Här kommer en annan:

Bra kod är som bra rörmokeri. Ingen köper ett nytt hus baserat på den schyssta rördragningen. Och du kan bo i huset hur länge som helst utan att skänka en tanke på vart alla rör leder och hur de egentligen sitter ihop. Så länge allt funkar som det ska vill säga. Annars kommer du garanterat att tänka på det desto mer.

Ett nybyggt hus där man har slarvat med rören kan se helt fantastiskt ut. Men ägaren kommer förr eller senare bli smärtsamt medveten om att allt inte står rätt till. Det blir en ledsam och många gånger dyr historia.

Det är exakt samma sak med kod.

Vill du ha lite vanlig ful-kod? Ja, då är det inte så petigt vem du ger uppdraget till. Vill du ha en sajt, eller en applikation som ser bra ut, fungerar över din förväntan och dessutom ger din kund, besökare eller användare den där känslan av inre tillfredställelse man bara kan få när man kommer i direktkontakt med digitalt hantverk av högsta kvalitet?

Ja, i så fall så finns det inga genvägar.

Då måste du på något sätt få tag i kod som programmerats av en äkta nörd. Det är nämligen bara den äkta nörden som har lagt ner den tid, och den energi som krävs för att lära sig programmera kod som inte bara är funktionell och som får en kundresa att rinna som vattnet i en frisk fjällbäck – utan som också har ett rent objektivt skönhetsvärde. En äkta nörd programmerar inte bara kod. Han eller hon är kod. Ja, eller nästan i alla fall...

Codebet har attraherat och anställt några av de absolut främsta och nördigaste programmerarna i Sverige, medvetna om att deras kompetens utgör kärnan i vårt erbjudande. Så att du som kund kan vara trygg i vetskapen att den leverans du får genomsyras av deras kunnande och genialitet.  

Kommer du få betala lite mer än för motsvarande lösning av lägre kvalitet? Absolut. Men å andra sidan kommer du få kod som du aldrig behöver tänka på.

Förstod du hur bra vi är?  

Vi hoppas det. För oss handlar det om ett hantverk. Ett genuint intresse och kunnande som helt och hållet faller tillbaka på personerna. Dem vill vi hylla!  
Det var det stora, långa övergripande penseldraget. Vår story.

Vi kommer bygga vidare på det - så nördigt som det blir när nördar gräver ner sig i saker med största entusiasm och engagemang på djupet. Delar, utkast, ord och uttryck som alla leder tillbaka till grunden för vår story - Kod från äkta nördar.


Skriven av Hanna Hägg

Drivs av klok kreativitet med kund i fokus. Passionerat nyfiken att förstå dig, din affär och nästa steg. Och att dela skratt.

Codebet logo