May 4, 2021 - 2 minuters lästid

Första kvartalet - 2021

Förra året var ett annorlunda år för alla på alla sätt och vis. För oss ett annorlunda bra år där mycket föll på plats och siktet framåt blev klarare --> det har vi summerat här.

Att efter ett bra år starta upp ett nytt år är lite nervöst och kittlande - nu ska vi toppa det! I olika dimensioner så klart - ekonomiskt (hållbar organisk tillväxt), men framförallt också socialt (skönaste arbetsplatsen). Det handlar inte om stora banbrytande förändringar och beslut utan det lilla i det dagliga. Att skruva till, addera och ta bort. Och ibland att bara sitta lugnt i båten och låta båten göra jobbet - riktningen är ju redan utstakad.

Om vi med samma glasögon som vid årsskiftet tittar på första kvartalet 2021 så kan vi konstatera att:    

  • Vi har fortsatt att offerera rekordmycket. Våra tjänster är efterfrågade. Och två av årets första tre månader noterar vi all time high. Och kvartalet som helthet - även det all time high.
  • Vi har fortsatt att växa med våra kunder och ökat CLV (Customer Lifetime Value) ytterligare - det här är ett stort värde och mått på framgång för oss.
  • Vi har minskat enkundsberoendet ytterligare vid stängning av Q1 kan vi konstatera en minskning med 34%enheter - 34!!! sedan Q1 2020.
    Det innebär med andra ord att vi breddat portföljen rejält och växer med våra kunder.  
  • Två nya kollegor har under Q1 kommit på plats, senaste i måndags. Trots det är vi i behov att fortsätta rekrytera och det sätter vi fokus på igen under Q2.  

Baksidan då - att lyckas bibehålla den goa känslan, det lekfulla och glada Codebet när vi dels har mycket att göra och dels har en pandemi över oss och inte kan träffas lika ofta. Att inte låta stressen ta över fokus och förnuft och inte låta deadlines sudda ut skratten. Det blir inte heller lika självklart och spontant att fira våra framgångar. Det saknar vi. Och det ser vi fram emot om inte Q2 så i alla fall Q3. Och för att ytterligare kunna fortsätta leverera kod som inte märks och kunna fortsätta växa med kunder och ta oss an nya kunder behöver vi förstärka.  
Håll utkik - vi är också alltid öppna för spontanansökningar.  

Skriven av Hanna Hägg

Drivs av klok kreativitet med kund i fokus. Passionerat nyfiken att förstå dig, din affär och nästa steg. Och att dela skratt.