June 8, 2020 - 2 minuters lästid

Pingis klockan tre

Varje dag klockan tre spelar vi pingis. Rundpingis. Eller gjorde. Vi gör det inte längre. En säkerhetsåtgärd i väntan på bättre tider. Som vi saknar vår pingis.
För oss bjuder pingisen på ett behövligt skärmavbrott, lite rörelse, många skratt, en möjlighet att få vara vinnarskalle och med det också använda ett vassare vokabulär.  

Det digitala får duga

Och generellt kan man säga att den fysiska frånvaron lämnar ett tomrum. Det vore ljug att hävda något annat. Visst funkar det digitala. Men för oss har det varit viktigt att ändå försöka "ses" regelbundet. Här är våra 3 enkla digitala aktiviteter vi implementerat för att hålla ihop även när vi inte ses:

1. Kicka igång veckan tillsammans
Varje måndag kickar vi igång veckan med ett måndagsmöte. Vi jobbar med samma format som innan, men digitalt. Vi startar veckan med samma bild av nuläget.

2. God morgon!
Varje morgon övriga dagar kopplar den som är först på plats på kontoret upp en dator till videochat och där får den stå. När vi kommer till jobbet eller loggar in från hemmakontoret kan vi hälsa alla god morgon (precis som vi hade gjort på kontoret) och stämma av ev. snabba ärenden eller frågor. Eftersom vi har flextid är det inget måste att checka in varje morgon, men en möjlighet att börja varje morgon med att hälsa på kollegorna och se lite ansikten.  

3. Veckans aktivitet
Pingisen och andra fysiskt sociala aktiviteter som vi har för oss på kontoret i normaltider har vi ersatt med en digital aktivitet en gång i veckan. På måndagsmötet får vi en uppgift/aktivitet/utmaning och på fredag samlas vi för en gemensam fika och genomförande av veckans uppgift. Enkla aktiviter som alla kan vara med på och som tar ca 15 min.  

Denna vecka leker vi ?Gissa vems kylskåp? Alla kollegor har under veckan fotat sitt kylskåp (öppen dörr så klart) och idag var det dags att para ihop kylskåp med rätt kollega. Inte helt lätt, men kul!


Hör av dig om du vill ha tips på aktiviteter vi kör (vill inte avslöja dem här för mina interna). Eller om du har tips på bra aktiviteter --> hanna@codebet.se

Skriven av Hanna Hägg

Drivs av klok kreativitet med kund i fokus. Passionerat nyfiken att förstå dig, din affär och nästa steg. Och att dela skratt.

Codebet logo