June 30, 2020 - 1 minuts lästid

Halvtidsavstämning - 50 dagar kvar

Våra hundra dagar avbröts med en semesterperiod under vilken vi bockade av första fjärdedelen av våra 100 dagar. Höstterminen kom och vi har redan landat in på halvtid. Baam!  

Vid 25 checkade vi av ägardirektiv - övergripande strategi och målmätning och med löpande uppföljning på veckobasis. För alla. Kort, övergripande, transparent. Så några hållpunkter - omsättningsmässigt ligger vi exakt i linje med budget - bokfört 57% av budget när 58% av året har gått. Siffrorna i sig inte relevanta förutom att de ger oss löpande status. En del i vårt fokus är att bredda oss, inte i utbud, men i kundportfölj. Det följer vi upp genom en longtail där kundberoendet har börjat förskjutas enligt plan och minskat med ca 5 procentenheter så långt.
Tydligare struktur och process kring leadsbearbetning och uppföljning på säljpipe har även integrerats i den vecko-visa avstämningen. Igen kort, övergripande och transparent.

Codebet har alltid fokus på övergripande strategin Skönaste arbetsplatsen och nytt på den fronten är den veckovisa padeltiden på rullande schema. Alla älskar paddel. Kanske börjar din kundresa hos oss i en paddelmatch? Ring och boka idémöte så bollar vi idéer och slag på banan.    

På marknadssidan fortsätter vi leverera - som outhouse-utvecklingsavdelning åt tekniskt kunniga kunder och en add-on eller boost där den egna utvecklingsavdelningen inte räcker till. Samtidigt drar vi igång allt fler egna webb-, app- och systemutvecklingsprojekt direkt med kund. Vi har även öppnat upp ett tredje AO, där vi jobbar med produktutveckling. En slags innovation. Tycker vi. I alla fall nytänkande och en väsentlig förbättring mot dagens alternativ. Ett sätt för destinationer att använda dagens teknik som hävstång för att skapa digitalt mogna destinationer.    

Hur vi paketerar allt ovan i ord? Det håller vi på att jobba fram och det ska förhoppningsvis hjälpa oss att under hösten bli tydligare i vår externa kommunikation. Men störtsäkra redan nu är vi på att nördigheten är vår absolut styrka. Det kommer vi låta synas, märkas och skina än mer framåt!

Vid 50 känns det som vi är i gång och i rull. Vet vad vi vill. Kommande 50 kommer gå fortare än kvickt.  

Skriven av Hanna Hägg

Drivs av klok kreativitet med kund i fokus. Passionerat nyfiken att förstå dig, din affär och nästa steg. Och att dela skratt.

Codebet logo