June 8, 2020 - 2 minuters lästid

100 dagar

En gemensam riktning

Codebet är ett ungt företag som Martin berättade om här. Utöver ägarduon sju grymma utvecklare som varje dag levererar till en extremt kravställd bransch, lagstadgad, snabbfotad och konkurrensutsatt. Det är det som har format oss och gjort att vi stolt kan säga att vi på riktigt levererar kvalitet i teknisk framkant. Med den erfarenheten är vi övertygade om och hungriga på att använda kompetensen till fler och mer. Vi är inte och vill inte vara bundna till en bransch och det kliar i oss att jobba bredare.

Codebet 2.0

Det är utifrån ovan som jag joinat Codebet. Jag brinner för utveckling. Och vi vill utveckla affären. Min bakgrund är en annan, långt från tech. Marknad och sälj, export, varumärke, projektledning, platsutveckling, affärsutveckling..tvärkast i branschbyte och ett blankt blad, nåväl och ganska fria tyglar. Det inspirerar och är läskigt på samma gång. Men nyfikenheten, tron på entreprenörskapet och möjligheterna blev för stor och jäklar vilken spännande tid vi har framför oss!

Planen

De första veckorna på Codebet har jag ägnat åt att försöka förstå organisationen, människorna och branschen. Det mesta kvar att lära, men tillräckligt för att börja forma tankar, idéer och processer framåt efter djupintervjuer med ägarna och alla medarbetare. All insamlad information och intryck finns dokumenterade och kommer ligga till grund för det mesta som händer den närmaste tiden.  

En första viktig pusselbit för att komma vidare var att få en tydlig riktning, en uttalad ägarambition. Vi behöver inte krångla till det, men vi måste veta vad ägarna vill med Codebet för att kunna operera klokt. Det vet vi nu. Det stora penseldraget, enkelt formulerat kan vi säga att - Codebet ska växa och mogna inom de närmaste åren och på sikt bli ett etablerat bolag inom digital utveckling nationellt. Det tillsammans med ett antal övergripande mål på plats så är det dags att sätta igång.

I startgroparna till det ultramaraton som utveckling är.
Riktningen klar. I startgroparna. 
Vi ska inte skapa något nytt. Vi ska inte driva igenom ett förändringsarbete. Vi ska skapa en process för dynamisk affärsutveckling internt och med kund. Sätta vår modell för framgångsrikt företagande där lekfullhet, kreativitet och trygghet skapar förutsättningarna. Och där vi når ut med den kärlek till kod som finns här, som är ny för mig, men så påtaglig och häftig.

Öppenhjärtigt kommer vi dela med oss av vår resa, reflektioner, initiativ och kompetens. Ett litet bolag med stora ambitioner. Ups and downs.

100 dagar

Tar vi sikte på. Det ger oss uthållighet, motivation, men också ett datum att på riktigt checka in i det egna arbetet och stämma av hur vi klarar oss. 100 arbetsdagar med start 15 juni så landar vi på 31 oktober. Välkommen att hänga med oss här digitalt. Eller fysiskt på #goacodebet. Och interagera med oss - tips, idéer, tankar, feedback och glada tillrop välkomnas!

Skriven av Hanna Hägg

Drivs av klok kreativitet med kund i fokus. Passionerat nyfiken att förstå dig, din affär och nästa steg. Och att dela skratt.

Codebet logo